Lintmengers (Batch/Continu)

Onze Lintmengers doen geen afbreuk aan uw product

Wanneer u kleine hoeveelheden additieven wilt toevoegen aan een grotere batch zijn lintmengers uiterst geschikte mengers. Wij kunnen u voorzien van lintmengers die in korte tijd zorgen voor een perfect mengresultaat. Daarnaast vindt u in ons assortiment ook paddelmengers, voor het mengen van poedervormige stoffen en kleverige producten.

 

Lintmengers met een dubbelassig systeem
Wij ontwerpen onze lintmengers met een enkel- of dubbelassig systeem. De efficiëntie van het dubbelassige systeem wordt bewerkstelligd door het innovatieve ontwerp. Hierbij ontstaat namelijk een overlap in het bewegingsbereik van de assen, zodat er een homogeniteit van maar liefst 90 tot 95% bereikt wordt in niet meer dan één minuut!

 

Onze lintmengers zijn niet alleen effectief, ze veroorzaken ook geen grote krachten binnen in de menger. Granulaten blijven op deze wijze intact tijdens het mengproces, zodat er geen afbreuk wordt gedaan aan het product. In onze productfolder vindt u aanvullende informatie:

Batch menger

De brede inzetbaarheid van lintmengers
Mengprocessen zijn onvermijdelijk in diverse sectoren. De voedingsindustrie, geneesmiddelenproductie, recyclingprocessen; ze kunnen niet zonder mengsystemen. Onze lintmengers kunnen zelfs geleverd worden met een ATEX certificering voor toepassingen in risicovolle omgevingen.

 

Onze lintmengers zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitvoering in RVS of slijtvaste materialen. Wij bewerken het RVS, door het te beitsen en te passiveren, zodat het een lange levensduur heeft en bestand is tegen invloeden van buitenaf.