Brekers

De brekers van Precision versnellen en verbeteren het industriële verwerkingsproces. Zo bespaart u tijd en kosten. Wij vinden het belangrijk u zorgvuldig te begeleiden bij uw aankoop. Onze salesafdeling adviseert niet alleen bij de aanschaf van de brekers, maar is ook betrokken bij de implementatie en het onderhoud. Zo werken we samen aan optimalisatie van uw productieproces.

 

Werking van de brekers

De verwerking van poeder- of korrelvormige stoffen verloopt efficiënter wanneer er geen samenklontering plaatsvindt. Precision ontwikkelt klontenbrekers die dit effect tegengaan door het verpulveren van reeds ontstane klonten. Dit gebeurt door middel van pennen of messen, bevestigd aan één of twee assen. Deze zijn eventueel te voorzien van een tweede aandrijving. Naast de conventionele modellen hebben wij ook ‘snel reinigbare’ klontenbrekers. De brekers zijn, wegens hun compacte inbouwmaat, goed te integreren in de gehele machinerie. De messen of pennen zijn naar keuze in RVS of harde staalsoorten te vervaardigen.

 

De veelzijdigheid van onze brekers

De brekers doen in alle omstandigheden en met alle denkbare producten precies waarvoor zij ontworpen zijn. Uitvoering van roestvast staal tot slijtvaste materialen. De brekers van Precision worden desgewenst voorzien van een demontabel zeefdek. Wij leveren deze met diverse maasgroottes, aangepast aan uw productieproces. De brekers zijn inzetbaar in tal van branches, zoals bij de productie van kunststof en cement, maar ook in de voedingsmiddelen-, chemische en farmaceutische industrie.

Wij richten ons uiteraard niet alleen op de technische elementen, maar ook op gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Onze klontenbrekers zijn energiezuinig, behoeven niet veel onderhoud, maken weinig geluid en worden geleverd met een ATEX-certificaat.